Rezanje in grobo brušenje na pravilen način

Tanke Kronenflex® rezalne plošče za kotne brusilnike so vrhunski izdelki, ki se odlikujejo z izredno hitrim rezanjem z malo opilki. Posebej so primerne za tanke materiale, ki jih je treba odrezati z natančnim, hitrim rezom z minimalnim ustvarjanjem toplote. Kdor se drži osnovnih pravil doseže optimalne rezultate z največjo varnostjo

Tanke Kronenflex® rezalne plošče za kotne brusilnike so vrhunski izdelki, ki se odlikujejo z izredno hitrim rezanjem z malo opilki. Posebej so primerne za tanke materiale, ki jih je treba odrezati z natančnim, hitrim rezom z minimalnim ustvarjanjem toplote. Kdor se drži osnovnih pravil doseže optimalne rezultate z največjo varnostjo.

1. Ustrezen pritisk = večja obstojnost

Richtiger AnpressdruckZahvaljujoč izredni kakovosti reza naših plošč zadostujejo tudi teža samega stroja za ustrezen pritisk. Premočno pritiskanje povzroči hitrejšo obrabo.

 

 

 

2. Optimalna obodna hitrost = kakovostnejši rez

Optimale Umfangsgeschwindigkeit Idealen odnos med številom rezov in obrabo plošče se doseže neposredno pod dovoljeno maksimalno obodne hitrost. Poskrbite za konstantno visoko število vrtljajev. Pri nizkem številu vrtljajev stroj porabi ploščo sorazmerno hitro.

 

 


3. Ustrezno ravnanje = visoka raven varnosti

Richtige HandhabungRezalne brusne plošče se smejo obremeniti samo v krožni smeri. To še posebej velja za močne tlačne sile, ki preprečujejo zdrs, drsanje v stran ali celo lom plošče.

 

 

 


4. Idealen položaj reza = večja stabilnost

Ideale SchnittpositionMaterial je treba vedno pritrditi čim bližje mestu rezanj, da preprečimo vibriranje, lebdenje ali drsenje. Obdelovanec, ki ga je treba odrezati, mora biti čvrsto vpet in med rezanja ne sme zdrsniti.


 
5. Pravilna napetost = boljši prenos sile

Korrektes AufspannenRezalne plošče so pritrjene na stroju z vpetjem prirobnic, ki na plošče prenašajo velike sile pogona. Neustrezne ali neuporabne prirobnice se ne smejo uporabljati in upoštevati je treba veljavne predpise in standarde. Ni dovoljena uporaba prižemnih prirobnic različnega premera.

 

Pravilni kot postavljanja pri grobem brušenju

Plošče za grobo brušenje delujejo pri največji moči, če so postavljene pod kotom 25-30° glede na obdelovanec. S tem kotom dosežemo optimalno razmerje med količino brušenja in obrabo plošče. Zato, če je mogoče, vedno uporabite ta nastavitveni kot. Z znižanjem kota pod 15° pri grobem brušenju se na robovih plošče ustvari vzdolžni, zelo fini rob. Ta se že pri manjši uporabi kota brušenja ne more več obdržati in se zlomi. Tako se ne sme uporabljati dragoceno brusno sredstvo, poleg tega pa pride do neravnovesja, kar bo zahtevalo tudi prezgodnjo zamenjavo plošče.

 

Izdelki za prileganje

Nazaj na znanje o brušenju