Obdelava varjenih šivov

Za obdelavo zvarov s kotnim brusilnikom je možno izbirati med ploščo z vlakni, ploščo za grobo brušenje ali pahljačasto brusno ploščo. Vsako orodje ima svoje značilnosti. O ustreznem orodju za obdelavo varjenega šiva odloča uporabnik.

Postopek varjenih šivov

Obdelava varjenega šiva sestoji predvsem iz petih delovnih korakov:

  • Ločevanje/rezanje
  • Priprava varjenega šiva
  • Grobo brušenje
  • Fino brušenje in končna obdelava
  • Čiščenje varjenega šiva, odstranjevanje barve za kaljenje

 

Vedno primerna brusilna orodja

S svojo celovito paleto izdelkov Klingspor za vse standardne vrste strojev na trgu in za vsako običajno uporabo ponuja ustrezno orodje. Izdelki za kotne brusilnike, pnevmatske brusilnike, ravne brusilnike, stroje za satiniranje, ročne tračne pile, brusilnike za brušenje kotnih zvarov ali za prilagodljivo gred opremijo vse ustrezne dejavnosti kot so ključavničarstvo/obdelava kovin,izdelava ograje za stopnišča, izdelava rezervoarjev iz nerjavečega jekla, ladjedelništvo, izdelava vozil in izdelava dvoran/žerjavov.

Primerjava in odločanje

Za obdelavo zvarov s kotnim brusilnikom je možno izbirati med ploščo z vlakni, ploščo za grobo brušenje ali pahljačasto brusno ploščo. Vsako orodje ima svoje značilnosti. O ustreznem orodju za obdelavo varjenega šiva odloča uporabnik. Naslednja tabela medsebojno primerja plošče z vlakni, pahljačasto brusno ploščo ali ploščo za grobo brušenje – ob upoštevanju najpomembnejših kriterijev obdelave.

 


Download
Please click here for further information about Klingspor solutions for your weld seam process (PDF).

Izdelki za prileganje

Nazaj na znanje o brušenju