Večkratni spoj

Izraz večkratni spoj na brusnih sredstvih na podlagi označuje dodatno plast, ki se nanese na dodatni lak brusnega sredstva v posebnem proizvodnem koraku na koncu proizvodnega procesa. Pri kasnejši uporabi brusnega sredstva večkratni spoj omogoča hladnejše brušenje.

Plasti večkratnega spoja se še posebej uporabljajo pri visokokakovostnih brusnih sredstvih za nerjaveče jeklo in visokolegirano jeklo.

Zahvaljujoč večkratnim spojem na vrhovih zrn brusnega sredstva nastane občutno manj trenja in s tem do nižje temperature, obdelovalni material pa se bistveno manj oprijema vrh zrna in s tem „zastekli“ zrno. Večkratni spoj omogoča izredno večji učinek odstranjevanja in daljšo življenjsko dobo kot standardna brusna sredstva. In običajna sprememba barve (pri zagonu) obdelovanca zaradi povečane toplote pri brušenju nerjavečega jekla se lahko prepreči zahvaljujoč večkratnem spoju ali se vsaj bistveno zmanjša.

Program izdelkov Klingspor za obdelavo nerjavečega jekla ponuja veliko izbiro brusnih sredstev na podlagi z optimiziranim večkratnim spojem, odvisno od namena.

Izdelki za prileganje

Nazaj na znanje o brušenju