Pravilnik o zasebnosti

1. Opomba

Ta izjava o varstvu podatkov velja za spletno stran „www.Klingspor.de“.
Spletno stran upravlja podjetje Klingspor Management GmbH & Co KG.
Podjetje Klingspor osebne podatke zbira in uporablja izključno v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Osebni podatki so informacije o Vaši identiteti, npr. ime in priimek, naslov, naslov e-pošte, telefonska številka. Ti podatki so shranjeni le, če jih aktivno prenesete.

2.    Uporaba podatkov

2.1    Splošno
Klingspor uporablja Vaše osebne podatke samo za
(1)    odgovore na Vaša vprašanje
(2)    pošiljanje informacijskega gradiva
(3)    obveščanje podjetju skupine Klingspor in njihovim prodajnim partnerjem o prijavi in namenu tržnih raziskav in javnega mnenja ter
(4)    izvajanje storitev, ki ste jih zahtevali.

Klingspor ne shranjuje podatke dlje kot je to potrebno.

2.2    Zbiranje in shranjevanje podatkov

Ko uporabljate spletno mesto, se samodejno shranjujejo tisti podatki, pri katerih se ne more izključiti posredne povezave z Vami. Ti podatki se ustvarijo tudi pri dostopu do mnogih drugih spletnih mest drugih ponudnikov. To vključuje na primer podatke o uporabljenem spletnem brskalniku, obiskanih straneh in času zadrževanja na strani.

Če bi se povezava z osebo lahko posredno vzpostavila, bo Klingspor takoj izbrisal te informacije. V nasprotnem primeru bodo podatki anonimno uporabljeni, da bi bila spletna stran bolj prijazna uporabnikom ali zagotovljena njena varnost in stabilnost. Pri samem obisku spletne stran podjetje Klingspor ne potrebuje nobenih drugih podatkov o Vas, če ne želite uporabiti posebnih storitev podjetja Klingspor.

Če želite uporabljati določene prilagojene storitve, vas bo podjetje Klingspor vprašal za vaše ime, po možnosti uporabniško ime in, če bo potrebno, dodatne osebne informacije. Sami odločate ali boste posredovali te podatke. Brez teh podatkov Vam podjetje Klingspor v teh primerih ne more zagotoviti želene storitve.

V okviru informacijske ponudbe podjetja Klingspor lahko uporabljate aplikacije JavaScript, Piškotki ali JAVA. Uporabo teh funkcij lahko izklopite z nastavitvami programa brskalnika s strani uporabnika.
Po potrebi bo Klingspor dopolnil vaše podatke s podatki iz drugih virov. Ti dodatni podatki pomagajo podjetju Klingspor analizirati in izboljšati spletno ponudbo in storitve. Hkrati se lahko določijo uporabniške nastavitve, s katerimi lahko spletna stran in storitve podjetja Klingspor prilagodijo vašim posebnim potrebam.

Pošiljanje anonimnih podatkov (podatkov, ki se jih ne more več povezati z vami) partnerjem in sponzorjem je mogoče kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

V skladu s predpisi lahko kadarkoli pisno preverite če so in kateri Vaši osebni podatki so shranjeni pri nas. Potem vam bomo poslali ustrezno sporočilo.

3.    Mesto obdelave podatkov

Omrežne strežnike in spletno vsebino podjetja Klingspor vodi in vzdržuje Klingspor Management GmbH & Co KG v Nemčiji.

4.    Google Analytics

Ta spletna stran uporablja analitično orodje Google Analytics podjetja Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja t.i. „piškotke“, tekstovne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik zaradi omogočanja analize vašega načina uporabe spletne strani.

Informacije, ki jih piškotki zberejo o vaši uporabi spletne strani se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se na njem shranjujejo. Na tej spletni strani je aktivirana anonimizacija IP naslova, zato Google predhodno skrajšuje vaš IP naslov znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah, ki so podpisnice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih se bo celotni IP naslov prenesel na Googlov strežnik v ZDA in bo skrajšan tam.

Po naročilu podjetja Klingspor bo Google uporabil te informacije za oceno vaše uporabe spletne strani, da bi lahko sestavil poročila o aktivnostih na spletni strani in podjetju Klingspor zagotavljal storitve povezane z uporabo spletne strani in spleta. IP naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje v sklopu storitve Google Analytics se ne bo združeval z drugimi Googlovimi podatki. Sprejemanje piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo brskalnika. Opozarjamo vas, da v tem primeru Google ne bo mogel popolnoma izkoristiti vseh funkcij te spletne strani.

Ta spletna stran prav tako uporablja Google Analytics poročila za zagotavljanje storitev glede na demografske značilnosti in zanimanja, ki v piškotkih shranjujejo demografske značilnosti kot so starost in spol. Ti podatki se ne morejo povezati z določeno osebo in se lahko v vsakem trenutku onemogočijo preko nastavitev zaslona.

Poleg tega lahko onemogočite Googlovo zbiranje podatkov, ki ga ustvarja piškotek in ki se nanaša na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), prav tako pa tudi Googleovo obdelovanje teh podatkov, prenašanje in inštaliranje dodatkov za brskalnik, ki je dostopen na naslednji povezavi. Aktualna povezava je: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.