Pravilnik o zasebnosti

Za spreminjanje svojih nastavitev varstva podatkov kliknite tu.

1. Splošne informacije

Ta izjava o politiki zasebnosti velja za spletno mesto www.klingspor.si.
Spletno mesto gosti Werkbank GmbH. Osebni podatki, zbrani na tem spletnem mestu, so shranjeni na strežnikih tega gostitelja. Naš gostitelj bo vaše podatke obdeloval le tako, kot je opisano v tej politiki zasebnosti, in izključno na podlagi pogodbe o obdelavi podatkov, sklenjene med nami v ta namen, ter bo v zvezi s temi podatki upošteval naša navodila. Klingsporjev spletni strežnik in spletne vsebine upravlja in vzdržuje v Nemčiji družba Klingspor AG ali v njenem imenu.

Klingspor zbira in uporablja osebne podatke izključno v skladu z ustrezno zakonodajo o varstvu podatkov. Osebni podatki, kot so opredeljeni v členu 2. 4 Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR) so vse informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, npr. ime, naslov, elektronski naslov itd.

V našem pravilniku o zasebnosti uporabljamo izraze, ki so uporabljeni in opredeljeni v GDPR. Na primer, v okviru zakonodaje o varstvu podatkov izraz "obdelava" pomeni: vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih. To v bistvu vključuje vsako ravnanje z osebnimi podatki, kot so zbiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, uporaba, pošiljanje, razširjanje, brisanje ali uničenje itd.

šifriranje SSL/ TLS
To spletno mesto uporablja šifriranje SSL/ TLS iz varnostnih razlogov in za zaščito prenosa zaupne vsebine, kot so naročila ali poizvedbe, ki nam jih pošljete kot upravljavcu spletnega mesta. Šifrirano povezavo prepoznate tako, da se naslovna vrstica vašega brskalnika spremeni iz "http://" v "https://", v naslovni vrstici brskalnika pa se pojavi simbol ključavnice.
Ko je aktivirano šifriranje SSL/ TLS, podatkov, ki nam jih pošljete, tretje osebe ne morejo prebrati.


2. Krmilnik

Upravljavec, kot je opredeljen v členu. 4(7) Splošne uredbe o varstvu podatkov in druge nacionalne zakonodaje o varstvu podatkov držav članic Evropske unije ter drugih predpisov o varstvu podatkov, je

Klingspor AG

Naslov:
Hüttenstraße 36
35708 Haiger
Nemčija

Tel.: + 49 27 73 / 9 22 - 0
Fax: + 49 27 73 / 9 22 - 2 80/-396
Email: info@klingspor.de

Če imate vprašanja, predloge ali pripombe v zvezi z varstvom podatkov in uveljavljanjem vaših pravic, se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na elektronski naslov: dpo@klingspor.de


3. Uporaba podatkov

3.1 Splošno
Do našega spletnega mesta lahko dostopate, ne da bi morali aktivno razkriti kakršne koli podatke o svoji identiteti. Če tega ne preprečite sami ali s programsko opremo, ki jo uporabljate, brskalnik, nameščen v vaši napravi, običajno posreduje strežniku naše spletne strani le splošne tehnične informacije, da omogoči povezavo s spletno stranjo (npr. vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem, ime gostitelja naprave, jezikovna nastavitev, datum in čas ali trajanje dostopa, dostopna vsebina, spletna stran, s katere je bil opravljen dostop). To vključuje tudi naslov IP naprave, ki jo trenutno uporabljate za obisk spletnega mesta. To se začasno shrani v dnevniško datoteko.
Podatki bodo v strežniku shranjeni največ 80 dni za namene identifikacije in analize morebitnih vzorcev napadov in drugih nezakonitih posegov. Takoj ko teh podatkov ne bomo več potrebovali, bodo izbrisani.
Vaš naslov IP se samodejno obdeluje iz tehničnih in upravnih razlogov v zvezi z vzpostavitvijo in stabilnostjo povezave, da bi optimizirali spletno mesto in uporabniško izkušnjo, zagotovili varnost in delovanje našega spletnega mesta ter po potrebi lahko sledili morebitnim nezakonitim napadom na spletno mesto.
Če ni izrecno navedeno drugače, je pravna podlaga za obdelavo naslova IP in drugih tehničnih podatkov čl. 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes izhaja iz zgoraj navedenega varnostnega interesa in potrebe po neprekinjeni razpoložljivosti našega spletnega mesta. Na podlagi obdelave naslova IP in drugih podatkov v dnevniški datoteki ne moremo neposredno sklepati o vaši identiteti.
Če nameravamo te informacije še naprej uporabljati, so ustrezne podrobnosti na voljo spodaj v besedilu tega pravilnika o zasebnosti. Na splošno vaše osebne podatke obdelujemo na naslednji pravni podlagi:

 • Če pridobimo vašo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, je pravna podlaga čl. (1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • Če je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe med vami in nami ali za izvedbo ustreznih predpogodbenih korakov, je pravna podlaga čl. 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • Če je obdelava osebnih podatkov potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas, kot so zakonske obveznosti shranjevanja in hrambe, je pravna podlaga čl. 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • Če je obdelava potrebna za zaščito naših zakonitih interesov ali zakonitih interesov tretje osebe in če vaši interesi, temeljne pravice in svoboščine ne prevladajo nad prejšnjimi interesi, je obdelava osebnih podatkov upravičena na podlagi čl. 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.


3.2 Aktivno posredovanje osebnih podatkov
Če se odločite, da boste uporabljali določene storitve, naročili naše novice ali stopili v osebni stik z nami, npr. po e-pošti, ali uporabljali z geslom zaščiteno območje ali našo spletno trgovino, bomo morali od vas zahtevati dodatne osebne podatke, zlasti kontaktne podatke. Ti podatki se zbirajo za splošne namene, navedene v oddelku 3.1, in so potrebni za zagotavljanje in izvajanje zahtevanih storitev ali za preverjanje, ali ste upravičeni do njihove uporabe.
Od vas je odvisno, ali boste te podatke posredovali ali ne. Vendar vam Klingspor brez teh podatkov ne bo mogel zagotoviti zahtevane storitve.

3.3 JavaScript in JAVA appleti
Na naši spletni strani se lahko uporabljajo JavaScript, piškotki ali JAVA appleti. Uporabo teh funkcij lahko izklopite tako, da prilagodite programske nastavitve brskalnika.

3.4 Piškotki
Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke in sledilne piksle.
Piškotki so majhne datoteke, ki jih samodejno ustvari vaš brskalnik in se shranijo v vašo napravo (prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon ali podobno), ko obiščete naše spletno mesto. Piškotki ne povzročajo nobene škode vaši napravi in ne vsebujejo virusov, trojanskih konjev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotek se shranijo informacije, ki so povezane z določeno uporabljeno napravo. To pa ne pomeni, da neposredno poznamo vašo identiteto.
Piškotki se uporabljajo za različne namene. Številni piškotki so potrebni, ker nekatere tehnične funkcije spletnega mesta brez njih ne bi delovale (npr. funkcija nakupovalne košarice ali prikaz videa).
Drugi piškotki so namenjeni temu, da je naše spletno mesto uporabniku prijaznejše. Na primer, "sejne piškotke" uporabljamo za ugotavljanje, ali ste že obiskali posamezne strani našega spletnega mesta. Piškotke pa uporabljamo tudi za beleženje statističnih podatkov o uporabi našega spletnega mesta in za namen optimizacije naše ponudbe. Ti piškotki nam omogočajo, da samodejno ugotovimo, da ste nas že obiskali, ko ponovno dostopate do našega spletnega mesta. V nekaterih primerih lahko piškotke v vašo napravo shranijo tudi podjetja tretjih oseb, ko vstopite na naše spletno mesto (piškotki tretjih oseb) za zgoraj navedene namene.

Podatki, ki jih obdelujejo piškotki, so potrebni za zgoraj navedene namene, da bi zaščitili naše zakonite interese in interese tretjih oseb v skladu s čl. 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Vendar lahko brskalnik nastavite tako, da se piškotki ne shranjujejo v vaš računalnik ali da se pred shranjevanjem novega piškotka vedno prikaže sporočilo. Popolna deaktivacija piškotkov lahko pomeni, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Piškotki se samodejno izbrišejo po določenem času. Vendar lahko te piškotke pred tem časom izbrišete prek varnostnih nastavitev brskalnika.

Poleg tega takšne piškotke uporabljamo tudi za merjenje internetnega občinstva ter za namene oglaševanja in trženja; deloma v obliki piškotkov tretjih oseb (glejte opis za Google Analytics spodaj). Ko dostopate do spletnega mesta, vas bomo prosili, da podate soglasje za piškotke. Uporaba piškotkov in obdelava ustreznih podatkov se izvaja izključno na podlagi vaše aktivne privolitve in temelji na členu 3(2)(2)(a) Uredbe (ES) št. 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov in 15. člena nemškega zakona o telemedijih, ki ju je treba razlagati v skladu z evropsko zakonodajo.

Za podrobnosti v zvezi z zbiranjem in obdelavo podatkov v okviru umeščanja in optimizacije oglaševanja ter analize spletnega občinstva glejte spodnje informacije o uporabi piškotkov in sledilnih slikovnih pik za namene oglaševanja, zlasti opis Googlovih storitev.

3.5 Usklajevanje/razkritje podatkov
Vaše osebne podatke bomo posredovali tretjim osebam le, če:

 • ste podali izrecno privolitev v skladu s čl. 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov;
 • je to potrebno za izpolnitev pogodbe z vami v skladu s čl. 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov;
 • obstaja pravna obveznost razkritja v skladu s čl. 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Razkrite podatke lahko tretja oseba uporabi izključno za navedene namene. Razkritje anonimiziranih podatkov (podatkov, ki jih ni mogoče pripisati vam) partnerjem in sponzorjem je mogoče kadar koli in brez predhodnega obvestila.

3.6 Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki
Imate pravico:

 • v skladu s čl. 7(3) SUVP, da nam lahko kadar koli prekličete svojo privolitev. S tem bi preprečili, da bi v prihodnosti obdelovali kakršne koli podatke na podlagi tega soglasja;
 • v skladu s čl. 15 Splošne uredbe o varstvu podatkov lahko zahtevate informacije o vaših osebnih podatkih, ki jih obdelujemo. Zlasti lahko zahtevate informacije o namenih obdelave, kategorijah osebnih podatkov, kategorijah prejemnikov, katerim so bili ali bodo vaši podatki razkriti, predvidenem obdobju hrambe, obstoju pravice do popravka, izbrisa, omejitve obdelave ali ugovora taki obdelavi, obstoju pravice do vložitve pritožbe, izvoru vaših podatkov, kadar teh podatkov ne zbiramo mi, ter obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno s profiliranjem, in po potrebi smiselne informacije o teh podrobnostih;
 • v skladu s čl. 16 Splošne uredbe o varstvu podatkov, da brez nepotrebnega odlašanja zahteva popravek nepravilnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih hranimo;
 • v skladu s čl. 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov, shranjenih pri nas, razen če je obdelava potrebna za uresničevanje pravice do svobode izražanja in obveščanja, za izpolnjevanje zakonske obveznosti, iz razlogov javnega interesa ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • v skladu s čl. 18 Splošne uredbe o varstvu podatkov , da zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, če izpodbijate točnost osebnih podatkov, če je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu, če podatkov ne potrebujemo več, vendar jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali če ste vložili ugovor zoper obdelavo v skladu s čl. 21 Splošne uredbe o varstvu podatkov;
 • v skladu s čl. 20 Splošne uredbe o varstvu podatkov, da prejmete svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ali da zahtevate njihov prenos k drugemu upravljavcu in
 • v skladu s čl. 77 Splošne uredbe o varstvu podatkov lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu. Običajno je to nadzorni organ v državi članici vašega običajnega prebivališča ali delovnega mesta ali nadzorni organ v državi članici sedeža našega podjetja.

INFORMACIJE O VAŠI PRAVICI DO UGOVORA V SKLADU S ČLENOM. 21 SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV
Iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami, ki temelji na členu 6(1)(e) SUVP (obdelava podatkov v javnem interesu) ali členu 6(1)(f) SUVP (obdelava podatkov na podlagi uravnoteženja interesov); to vključuje profiliranje (kot je opredeljeno v členu 6(1)(e) SUVP). 4(4) Splošne uredbe o varstvu podatkov) na podlagi teh določb.
Če vložite ugovor, vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali, razen če lahko dokažemo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Če nasprotujete obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja, bomo obdelavo takoj ustavili. V tem primeru ni treba navesti posebnih okoliščin. To velja tudi za profiliranje, če je povezano s takim neposrednim trženjem.
Če želite uveljavljati pravico do ugovora, pošljite e-pošto na naslov dpo@klingspor.de


Takoj ko namen shranjevanja ne bo več obstajal, bomo vaše osebne podatke izbrisali ali blokirali. Vendar pa se podatki lahko shranijo, če je to določil evropski ali nacionalni zakonodajalec v predpisih EU, zakonih ali drugih predpisih, ki veljajo za nas. To lahko velja na primer v primeru podatkov, ki jih je treba shraniti zaradi komercialnih ali davčnih zakonov, kot so podatki o računih za naročnine. Vaši podatki bodo blokirani ali izbrisani, ko se izteče obdobje hrambe, ki ga določajo ti predpisi, razen če je treba podatke hraniti za namen sklenitve ali izvajanja pogodbe.


4. Google

Uporaba spodaj opisanih Googlovih storitev in s tem povezana uporaba piškotkov poteka le z vašim soglasjem, ki ga izrecno zahtevamo na začetku vašega obiska našega spletnega mesta.

4.1 Google Analytics
Na našem spletnem mestu uporabljamo Google Analytics v različicah Universal Analytics in Google Analytics 4; storitev spletne analize družbe Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju imenovana "Google"). Google Analytics uporablja "piškotke", tj. besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. Z našega vidika so to piškotki tretjih oseb.

Informacije, ki jih ustvari piškotek v zvezi z uporabo našega spletnega mesta (npr. naslov IP računalnika, ki je dostopal do njega, čas dostopa, naslov URL, ki je usmerjal, ter informacije o uporabljenem brskalniku in operacijskem sistemu), se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Pri uporabi storitve Google Analytics 4 uporabljamo funkcije ID uporabnika in Google Signals.

ID uporabnika: ID uporabnika nam omogoča, da eni ali več sejam (in dejavnostim v teh sejah) dodelimo edinstven, trajen ID in analiziramo vedenje uporabnikov na različnih napravah.

Googlovi signali: Google z uporabo Googlovih signalov zbira dodatne informacije, če je uporabnik v svojem računu Google aktiviral prilagojeno oglaševanje. Te podatke Google interno ovrednoti, nato pa jih v anonimizirani in povzeti obliki posreduje uporabnikom teh Googlovih storitev kot oceno. To nam omogoča optimizacijo naših storitev in izdelkov ter oglaševalskih ukrepov.

V okviru storitve Google Signals Google izvaja sledenje med napravami, če je v uporabniškem računu Google aktivirano prikazovanje prilagojenega oglaševanja. To pomeni, da se lahko tem uporabnikom v okviru kampanj ponovnega trženja med napravami v okviru storitve Google Signals prikažejo oglasi.

Google v našem imenu obdeluje podatke za analizo uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu in zagotavljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta, za namene tržnih raziskav in ustreznega oblikovanja teh spletnih strani.

Z Googlom smo sklenili pogodbo o obdelavi podatkov v zvezi z uporabo storitve Google Analytics. V tej pogodbi Google potrjuje, da podatke obdeluje v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov in zagotavlja varstvo pravic posameznika, na katerega se podatki nanašajo. Uporabljamo samo storitve Google Analytics in Google Analytics 4 z omogočeno anonimizacijo IP. To pomeni, da Google v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajša naslov IP uporabnikov. Le v izjemnih primerih se celoten naslov IP prenese na Googlov strežnik v ZDA in se tam skrajša. Po podatkih Googla se naslov IP ne združuje z drugimi Googlovimi podatki.

Po potrebi se zbrani podatki prenesejo tretjim osebam, če je to zakonsko zahtevano ali če tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu.

Čas skladiščenja: Podatki, ki jih pošljemo in so povezani s piškotki, se samodejno izbrišejo po 2 mesecih (Google Analytics 4) in 14 mesecih (Universal Analytics). To sta najkrajši obdobji hrambe podatkov, ki ju je mogoče nastaviti. Izbris podatkov, katerih obdobje hrambe je poteklo, se samodejno izvede enkrat mesečno.

Uporabo piškotkov lahko preprečite z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti izkoristiti vseh funkcij tega spletnega mesta.
Posredovanje podatkov, ki jih ustvari piškotek v zvezi z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), Googlu in obdelavo teh podatkov s strani Googla lahko preprečite tudi tako, da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi. Trenutna povezava v času zadnje posodobitve tega pravilnika o zasebnosti je: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Namesto dodatka za brskalnik, zlasti za brskalnike v mobilnih napravah, lahko s klikom na to povezavo preprečite zbiranje podatkov v storitvi Google Analytics. Nastavljen bo piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov ob obisku tega spletnega mesta v prihodnosti. Piškotek za odjavo velja samo v tem brskalniku in samo za našo spletno stran ter se namesti v vašo napravo. Če izbrišete piškotke v tem brskalniku, boste morali piškotek za odjavo znova nastaviti. Dodatne informacije o zasebnosti podatkov v zvezi s storitvijo Google Analytics lahko najdete v pomoči Google Analytics. Informacije o Googlovi uporabi podatkov najdete v njegovem pravilniku o zasebnosti.

4.2 Sledenje konverzijam / remarketing Google Ads
Ob upoštevanju vaše osebne privolitve uporabljamo tudi sledenje konverzijam in remarketing Google Ads za merjenje in izboljšanje uspešnosti naših oglaševalskih ukrepov na zunanjih spletnih mestih. Korist za vas kot uporabnika je možnost prikazovanja oglasov, ki vas bolj zanimajo.

To oglaševanje zagotavlja Google prek "oglaševalskih strežnikov". Če ste prek Googlovega oglasa preusmerjeni na naše spletno mesto, Googlei shrani piškotek. Trajanje teh piškotkov je običajno 30 dni. Google kot vrednosti za analizo tega piškotka običajno shrani edinstven ID piškotka ali vaše nastavitve za odjavo.
Ti piškotki Googlu omogočajo, da prepozna vaš spletni brskalnik. Sami pri zgoraj navedenih oglaševalskih ukrepih ne zbiramo in ne obdelujemo nobenih vaših osebnih podatkov. Google nam zagotavlja le statistične analize. Na podlagi te analize lahko ugotovimo, kateri naši oglaševalski ukrepi so še posebej učinkoviti. Pri uporabi oglaševalskega gradiva ne dobimo nobenih dodatnih podatkov; zlasti na podlagi teh podatkov ne moremo identificirati uporabnikov.
Na obseg in nadaljnjo uporabo podatkov, ki jih Google zbira s tem orodjem, pa nimamo vpliva, zato informacije, ki jih navajamo, odražajo raven našega poznavanja: Z integracijo sledenja konverzijam Google prejme informacijo, da ste obiskali ustrezen del našega spletnega mesta ali kliknili na enega od naših oglasov. Če ste registrirani v Googlovi storitvi, lahko Google vaš obisk pripiše vašemu računu. Tudi če niste registrirani pri Googlu ali se niste prijavili, je mogoče, da Google odkrije, obdela in shrani podatke o vas ali napravah ali programski opremi, ki jo uporabljate.

Googlova funkcija ponovnega trženja nam omogoča, da vam po obisku našega spletnega mesta na drugih spletnih straneh v oglaševalskem omrežju Google (npr. Google Search ali YouTube) predstavimo oglase na podlagi vaših interesov. V ta namen se analizira vaša interakcija na naši spletni strani, npr. da bi ugotovili, katere ponudbe vas zanimajo. Google v vašem brskalniku shrani številko kot piškotek in to edinstveno številko uporabi za beleženje vaših obiskov. Ta številka se uporablja za enolično identifikacijo spletnega brskalnika v uporabljeni napravi.

Te postopke sledenja lahko preprečite na več različnih načinov: a) tako, da ustrezno prilagodite nastavitve brskalnika, zlasti tako, da onemogočite piškotke tretjih oseb; b) tako, da namestite vtičnik, ki ga zagotavlja Google, z uporabo naslednje povezave: https://www.google.com/settings/ads/plugin; c) tako, da deaktivirate interesne oglase podjetij, ki so del kampanje za samoregulacijo About Ads, z uporabo povezave https://www.aboutads.info/choices, pri čemer se ta nastavitev prekliče, ko izbrišete piškotke; d) tako, da jih v brskalniku Firefox, Internet Explorer ali Google Chrome trajno deaktivirate z uporabo povezave https://www.google.com/settings/ads/plugin.

Dodatne informacije o zasebnosti podatkov pri Googlu lahko najdete tukaj: https://policies.google.com/privacy?hl=sl in https://services.google.com/sitestats/sl.html. Lahko pa obiščete tudi spletno mesto Network Advertising Initiative (NAI) na naslovu https://www.networkadvertising.org.

Google ravna v skladu z okvirom zasebnostnega ščita med EU in ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

4.3 Google Tag Manager
To spletno mesto uporablja Google Tag Manager. Google Tag Manager je rešitev, ki omogoča upravljanje tržnih oznak spletnega mesta prek vmesnika. Samo orodje Tag Manager (ki izvaja oznake) je domena brez piškotkov in ne beleži osebnih podatkov. Orodje povzroči aktiviranje drugih oznak, ki lahko v določenih okoliščinah registrirajo podatke. Google Tag Manager nima dostopa do teh podatkov. Če je bilo beleženje onemogočeno na ravni domene ali piškotkov, bo ta nastavitev ostala v veljavi za vse sledilne oznake, ki se izvajajo s programom Google Tag Manager.

4.4 Google Maps
Kot uporabnik našega spletnega mesta lahko na zemljevidu prikažete sodelujoče trgovce na svojem območju. Za prikaz zemljevida in poti uporabljamo Google Maps. Google Maps je storitev družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Podrobnosti o obdelavi osebnih podatkov z uporabo storitve Google Maps so na voljo na naslednji povezavi: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

Če želite prikazati sodelujoče trgovce na svojem območju, morate najprej določiti lokacijo. V tem primeru temelji obdelava podatkov na privolitvi, ki jo podate ob vnosu naslova. Pri tem vašega naslova IP ne shranjujemo. Če želite izvedeti o obdelavi podatkov, ki jo Google izvaja zunaj našega področja vpliva, kliknite naslednjo povezavo: https://policies.google.com/privacy?hl=sl


5. YouTube

Če si lahko na našem spletnem mestu ogledate videoposnetke, ki gostujejo v YouTubu, boste o tem in pogojih uporabe YouTuba obveščeni, ko se s kazalcem premaknete na sliko predogleda videoposnetka.
Upoštevajte, da ne poznamo vsebine podatkov, ki se prenašajo ob dostopu do takega videoposnetka, niti njihove uporabe s strani YouTuba.

Prodajalec: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska
Politika zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

6. Povezave do družbenih medijev

Na našem spletnem mestu uporabljamo vtičnike družabnih omrežij v skladu s čl. (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov, da bi povečali prepoznavnost naše skupine podjetij in naših izdelkov. Osnovni oglaševalski namen se šteje za zakonit interes v smislu GDPR.
Vtičniki ne vzpostavljajo neposrednega stika vašega brskalnika s strežniki ponudnikov. S klikom na vtičnik je uporabnik preusmerjen na spletno mesto ponudnika. Na obdelavo osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb nimamo vpliva.
Na našem spletnem mestu so na voljo naslednji vtičniki za družbene medije:

Facebook in Instagram
Vtičnika družbenih omrežij Facebook in Instagram družbe Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska, Evropa (v nadaljevanju "Meta") se uporabljata za omogočanje bolj prilagojene izkušnje.

Facebook
V ta namen uporabljamo gumb Facebook. Gumb prepoznate po znani črki "f" na sivi ali modri podlagi.
Ko dostopate do strani na našem spletnem mestu, se ne vzpostavi povezava s strežniki Meta. Ko pa kliknete gumb "f", ste preusmerjeni na Metino stran na Facebooku.
Politika zasebnosti: https://www.facebook.com/privacy/policy/

Instagram
Ko ste prijavljeni v svoj račun Instagram, lahko s klikom na gumb Instagram povežete vsebino tega spletnega mesta s svojim profilom Instagram. Na ta način lahko Meta vaš obisk našega spletnega mesta pripiše vašemu uporabniškemu računu. Upoštevajte, da kot ponudnik spletnega mesta ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani družbe Meta.
Politika zasebnosti: https://privacycenter.instagram.com/policy/

Linked In
Prodajalec: LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irska
Politika zasebnosti: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Xing
Prodajalec: XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Nemčija
Politika zasebnosti: https://privacy.xing.com/en/privacy-policy

7. Oxomi

OXOMI je storitev podjetja scireum GmbH, Eisenbahnstr. 24, 73630 Remshalden. Politika zasebnosti družbe scireum za OXOMI je na voljo na spletni strani https://scireum.de/scireum/datenschutz/

OXOMI uporabljamo za vključevanje medijskih vsebin (katalogov, slik člankov, videoposnetkov, daljših besedil, dokumentov itd.) v naše spletno mesto in njihovo predstavitev. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je zato člen. 6(1)(f) DSGVO. Družba scireum GmbH iz tehničnih razlogov pri priklicu te vsebine zabeleži naslov IP. Naslov IP se po dveh mesecih samodejno izbriše in se ne uporablja v komercialne namene, razen za predstavitev naših spletnih vsebin, ali se kako drugače obdeluje.