Plošče za hitro menjavo

Delovni korak
Material
Stroj
Področja uporabe
Skupina izdelkov
Plošče za hitro menjavo
Pripravljena oblika
Premer/mm
širina/mm
dolžina/mm
Premer osi/mm
Vpetje
Granulacija
Vrsta zrn

Majhen, a zelo zmogljiv: Hitro in varno brušenje s hitro menjalnimi diski

Ime Klingsporjevih diskov za hitro menjavo pove vse. Uporabniku omogočajo izjemno enostavno, hitro in varno menjavo brusnega orodja. Mesta, ki jih drugi izdelki ne dosežejo, so delovno mesto za te majhne brusne diske s hitro pritrditvijo. Ker so ti izdelki podjetja Klingspor na voljo v številnih različicah z različnimi zrni, premeri in pritrdilnimi elementi, je nabor možnih aplikacij obsežen.

Vodilni konektorji na trgu pri podjetju Klingspor: QMC in QRC

Klingspor ponuja svoje diske za hitro menjavo z dvema običajnima vrstama pritrdilnih elementov. Na trgu prevladujejo naslednji sistemi:

  • QMC: plastičen navoj z notranjim navojem
  • QRC: plastičen navoj z zunanjim navojem

Priključek QMC se z notranjim plastičnim navojem preprosto privije na podporni krožnik QMC 555. Priključek QRC deluje tako, da se disk pritrdi na podporni krožnik z navojnim tulcem in zavaruje z obratom za 180°. Oba sistema zagotavljata varno in zanesljivo povezavo.

Široke možnosti uporabe

Čeprav so zasnovani za uporabo s pnevmatskimi brusilniki, se lahko Klingsporjevi diski za hitro menjavo uporabljajo tudi na strojih z enako zasnovo, vendar z električnim pogonom.

Ti izdelki se lahko uporabljajo za številne materiale in so dobra izbira za površinsko obdelavo materialov, kot so:

  • lak
  • barva
  • polnilo
  • nerjaveče jeklo
  • ostale kovine

Za optimalno odstranjevanje materiala pri teh aplikacijah poskrbijo napredna in močna zrna, kot so aluminijev oksid, keramični korund in cirkonijev aluminijev oksid. Izdelki zagotavljajo najboljše možne rezultate na orodjih, kot so premi brusilniki. Stroji, ki so prav tako idealni za uporabo s temi izdelki, so fleksibilna gred ali kotna brusilka.

Vpliv na odstranjevanje zalog s podložno ploščico

Na stopnjo odstranjevanja materiala pri hitro menjalnih diskih lahko vplivate z izbiro podpornega krožnika. Osnovno pravilo je, da trši podporni krožnik poveča odstranjevanje materiala. Zato je za vsako uporabo bistveno, da uporabnik prilagodi disk za hitro menjavo z ustreznim podpornim krožnikom, da doseže predvideno odstranjevanje materiala. Klingspor priporoča uporabo mehkejših podpornih krožnikov za delo na profiliranih površinah ali kadar je treba pri delu doseči zelo fino obdelavo.

Podporni krožniki QMC 555 ali QRC 555 uporabnikom zagotavljajo podlago, ki se ujema s hitro menjalnimi diski iz serije QMC ali QRC. Klingspor ima na voljo tudi adapter QCA 555. Ta adapter omogoča namestitev Klingsporjevih hitromenjalnih diskov na vse standardne kotne brusilnike.

Shranjevanje diskov za hitro menjavo

Pri shranjevanju diskov za hitro menjavo je potrebno upoštevati le nekaj navodil, da se ohrani visoka kakovost diskov. Hitro menjalne diske je potrebno zaščititi pred vročino, neposredno sončno svetlobo in stikom z vlago. Priporočeno temperaturo skladiščenja od 18 do 22 °C ni težko vzdrževati. Shranjevanje diskov za daljše obdobje zato ni težava.