Izdelki s kopreno

Delovni korak
Material
Stroj
Področja uporabe
Skupina izdelkov
Izdelki s kopreno
Pripravljena oblika
Premer/mm
širina/mm
dolžina/mm
Premer osi/mm
Vpetje/mm
Vpetje
Oblika
Granulacija
Konstrukcija
Vrsta zrn
Razred zmogljivosti

Pravo brusno orodje za vsak korak postopka

Zaradi svoje odprte, elastične strukture lahko brusen trak iz koprene uporablja za "mehko" brušenje, pri čemer nastajajo površine z majhno globino prask, ki so še posebej fine. Z koprenastim brusnim trakom, ki je v celoti in enakomerno prepreden z abrazivnimi zrni, je mogoče ustvariti enakomeren in ponovljiv vzorec prask.

Zaradi številnih ugodnih lastnosti materiala se pomen koprenastih izdelkov na področju površinske obdelave nenehno povečuje, zlasti v delovnem koraku "obdelava površin iz nerjavnega jekla". Poleg tega imajo koprenasti materiali posebno dolgo življenjsko dobo zaradi nenehnega sproščanja novih brusnih zrn in zaradi odprte strukture materiala, ki preprečuje zamašitev.

Klingspor ponuja široko paleto izdelkov z različno strukturo vlaken, zrnatostjo, veznim sredstvom in gostoto, zato je na voljo pravo abrazivno orodje za vsak korak obdelave - od lahkega odstranjevanja oblog in materiala do čiščenja in ustvarjanja satenastega finiša ter poliranja površin.

Izdelek SMT 850 plus je bil posebej zasnovan za obdelavo zvarnih spojev TIG na komponentah iz nerjavnega jekla. Kombinirani lamelni brusni disk je kombinacija dveh orodij v enem. To pa zato, ker je ena stran, sestavljena iz zelo prožne tkaninske podlage, prevlečene z aluminijevim oksidom, dopolnjena s kopreno, kar omogoča mehko, a hkrati agresivno brušenje.

Klingspor MFW 600 je visokozmogljivo trdo stisnjena kompaktna plošča s kopreno, ki je zasnovana za obdelavo jekla, nerjavnega jekla in ne železnih kovin. Izdelek, ki združuje dosledno visoko zmogljivost in največjo varnost, se uporablja predvsem za obdelavo zvarnih spojev na nerjavnem jeklu. Izdelek, ki je namenjen za uporabo na brusilniku za obdelavo varov, je na voljo v štirih različnih stopnjah finosti, od grobe do zelo fine.

Izbira pravega izdelka je odvisna od lastnosti koprenastega materiala. Koprenasti materiali se delijo v štiri različne kategorije:

  • mehak koprenast material brez podloge iz tkanine (čist in dodelan)
  • koprenast material s podlogo iz tkanine (material za površinsko obdelavo - SCM)
  • kompaktna koprena (enotno in konvolutirano)
  • koprena za grobo čiščenje (čiščenje in odstranjevanje)

Koprenasti materiali se običajno uporabljajo za naslednje delovne korake:

  • lahkotno brušenje in ustvarjanje satenastega finiša

Lahka odstranitev napak v kombinaciji z odličnim zaključkom. Prava izbira: orodja iz koprene SCM z oblogo iz tkanine (npr. trakovi, diski) ali kombinacije s kopreno in prevlečenimi abrazivi (npr. SMT 850).

  • zaključna obdelava in ustvarjanje mat površin

Mešanje vzorcev prask, čiščenje površin in ustvarjanje končne obdelave; brez odstranjevanja materiala. Prava izbira: orodja iz mehke, prožne koprene (npr. NRO 400).

  • grobo čiščenje

Odstranjevanje rje, vodnega kamna in laka ter premazov na splošno in odstranjevanje toplotnih odtenkov brez napora. Prava izbira: koprenasta orodja iz grobe čistilne koprene z izjemno odprto strukturo, razmeroma močnimi koprenastimo vlakni in grobimi abrazivnimi zrni (npr. NCD 200).

  • odstranitev toplotnega obarvanja in predpoliranja

Odstranjevanje toplotnega obarvanja in/ali ustvarjanje površin z majhno globino prask, ki so posebej fine. Prava izbira: orodja iz zelo zgoščene koprene (npr. NUD 500). Odvisno od gostote in stopnje finosti lahko koprenast material omogoča celo rahlo odstranjevanje materiala ali rahlo odstranjevanje srha.