Elastična brusna sredstva

Delovni korak
Material
Stroj
Področja uporabe
Skupina izdelkov
elastična brusilna sredstva
Pripravljena oblika
Premer/mm
širina/mm
dolžina/mm
Premer osi/mm
Granulacija

Natančna obdelava površin s fleksibilnimi abrazivi

Elastična brusna sredstva se uporabljajo tako za zasebne namene kot v komercialnem sektorju, saj zagotavljajo popoln videz izdelkov, ki so bili izdelani iz najrazličnejših materialov, od stekla in usnja do lesa in kovine. Uporabni so tudi v gospodinjstvu, kjer se lahko uporabljajo za povrnitev prvotnega sijaja umivalniku iz nerjavnega jekla, ki ga je prekril vodni kamen, ali za obnovo ljubljenega para semiševih čevljev.

Elastična brusna sredstva - za ročno brušenje in uporabo na strojih

Mehki in prilagodljivi brusni materiali, ki hkrati ohranjajo obliko, so odlična izbira za obdelavo obdelovancev nepravilnih oblik. Druge možne uporabe vključujejo lahka čistilna dela. Klingspor izdeluje te brusne materiale v različicah, ki so primerne tako za ročno brušenje kot za uporabo na strojih. Čepi se lahko na primer uporabljajo na ročnih strojih, kot sta vrtalni stroj in tlačni brusilnik, medtem ko je dvižni nosilec z čepi odličen primer prilagodljivih abrazivov, nameščenih na stacionarne stroje. Klingsporjev nabor izdelkov poleg tega vključuje tudi disk R-Flex za stoječe brusne stroje in klasični ročni blok.

Uporaba Klingsporjevih abrazivov za obdelavo lesa, kovin in drugih materialov

Zaradi velike raznolikosti razpoložljivih različic se fleksibilni abrazivi uporabljajo za obdelavo številnih materialov. Uporabnik lahko z njimi ustvari popolnoma prečiščeno površino na obdelovancih iz lesa, plastike in kovine, vključno z nerjavnim jeklom, aluminijem, jeklom in barvnimi kovinami. Nekateri Klingsporjevi izdelki so primerni tudi za brušenje materialov na osnovi mineralov, kot sta steklo in kamen ali celo usnje, drugi pa so idealni za brušenje obdelovancev, ki so bili obdelani z barvo ali lakom. Zaradi te vsestranskosti so fleksibilni brusni materiali podjetja Klingspor privlačni za obrtnike v številnih panogah ter priljubljeno orodje tako v majhnih delavnicah kot v velikih industrijskih podjetjih.

Obnavljanje usnja s fleksibilnim blokom

Usnje, obdelano s fleksibilnimi abrazivi, bo dobilo enakomeren videz. Zgornjo stran lahko nato obrusite do gladkega usnja ali pa jo spremenite v nubuk usnje. Z brušenjem hrbtne strani bo nastalo bolj grobo ali velur usnje. Primer izdelka, ki se uporablja za dodelavo usnja, je ročni blok SFK 655. Ta je odlična izbira tudi za obnovo semiš čevljev, usnjenih oblačil in drugih izdelkov iz usnja. Zaradi tega so brusne opeke SFK 655 podjetja Klingspor privlačna izbira tudi za zasebnike.

Vrste vezi, ki se uporabljajo za elastična brusna sredstva - trde, srednje trde in mehke

Klingspor ponuja svoja elastična brusna sredstva s trdimi, srednjimi in mehkimi vrstami vezave. Med razpoložljivimi izdelki je tudi Klingsporjev RFS 651, brusen čep R-Flex, ki daje kovini končni videz od mat do sijajnega. Zaradi lastnosti, ki zagotavljajo odpornost na vodo in večino hladilnih maziv, je čep primeren za suho in mokro brušenje, zato ga je mogoče namestiti na:

  • vrtalni stroj
  • premi brusni stroj
  • gibljivo gred

Za zagotavljanje optimalne učinkovitosti na različnih področjih uporabe so elastična brusna sredstva na voljo z grobo, srednjo in fino zrnatostjo.

Abrazivna zrna in vezava - oboje je sintetično izdelano v podjetju Klingspor

Elastična brusna sredstva podjetja Klingspor so večinoma izdelana iz silicijevega karbida, ki je trd, vendar ne posebno trd. Njegova krhkost povzroča mikroobraba. To nenehno povzroča nastanek nove strukture z ostrimi robovi in tako zagotavlja izjemno visoko agresivnost. Za lepljenje vseh svojih elastičnih izdelkov Klingspor uporablja sintetično smolo. Tako kot vsa njihova zrna so tudi Klingsporjeva veziva izdelana sintetično, kar zagotavlja, da se lastnosti veziva in zrn nikoli ne spremenijo.

Priročne rešitve za shranjevanje - kompleti Klingspor

Klingsporjeve abrazive je običajno mogoče naročiti posamično, v določenih enotah pakiranja ali v želenih količinah. Vendar pa Klingspor ponuja tudi priročne komplete, kot je komplet SFK 655 z brusnimi opekami, ki so na voljo v različnih zrnatostih. Z njimi lahko obdelujete kovino, les, plastiko in številne druge materiale. Klingsporjevi kompleti so privlačna izbira za številne uporabnike, nenazadnje tudi za domače mojstre, ki jih pogosto uporabljajo na različnih področjih, od popravil avtomobilov do izdelave pohištva.