Brusni trakovi

Delovni korak
Material
Stroj
Področja uporabe
Skupina izdelkov
Trakovi
Pripravljena oblika
Tehnologija
Premer/mm
Dodatni premer
širina/mm
dolžina/mm
Premer osi/mm
Granulacija
Vrsta zrn

Brusni trakovi po naročilu

Ko gre za obdelavo površin z brušenjem, rezkanjem, rezanjem ali poliranjem, vam takoj pride na misel eno ime: Klingspor. Klingspor je eden najstarejših proizvajalcev brusnih materialov na svetu in že od leta 1893 proizvaja ustrezna brusna orodja za nešteto aplikacij. Klingsporjevi abrazivni izdelki se pogosto uporabljajo ne le na gradbiščih, temveč tudi v industriji ter v medicinskem in letalskem sektorju. Klingsporjevi brusni trakovi se uporabljajo celo v velikanskem obratu za lupljenje krompirja v slikoviti regiji Magdeburg Börde: tam Klingsporjevi abrazivni trakovi vsak dan "polirajo" približno 60 ton poljščin po 25 metrov dolgih linijah.

Specializirani izdelki za široko paleto aplikacij

Klingsporjeva ponudba obsega na stotine brusnih trakov za številne aplikacije. Vsak brusen trak - od najmanjšega traku za ročne stroje do izjemno odpornega širokega traku za industrijsko uporabo - je podvržen strogemu nadzoru kakovosti, ki zagotavlja izjemno življenjsko dobo pri mokrem ali suhem brušenju. Podjetje Klingspor vse svoje brusne trakove izdeluje v lastni režiji, zato daje največji pomen kakovosti in uporabi surovin na način, ki varčuje z viri. Zato vsi Klingsporjevi brusni trakovi zagotavljajo dosledne rezultate brušenja in prenos sile brez izgub na obdelovanec.

Vrhunski abrazivi za delo na različnih materialih

Vse je v mešanici - to je moto, ki ga je Klingspor izbral za svojo ponudbo brusnih trakov. Glede na področje uporabe je lahko podlaga brusnih trakov izdelana iz papirja, poliestra, bombaža, mešane tkanine ali netkanega materiala. Podloga je prevlečena z visokokakovostnimi zrni iz sintetičnih materialov, kot so cirkonijev oksid, aluminijev oksid, silicijev karbid ali keramični aluminijev oksid. Ne glede na to, ali potrebujejo grobo odstranjevanje materiala ali zelo fino obdelavo - uporabnikom, ki se odločijo za Klingsporjeve brusne trakove, je vsakič zagotovljen popoln rezultat. Možne aplikacije za Klingsporjeve brusne trakove vključujejo obdelavo:

 • kovine
 • lesa
 • materialov na osnovi lesa
 • plastike
 • nerjavečega jekla
 • stekla
 • barve / kita / laka
 • aluminija
 • usnja
 • titana
 • plastike
 • materialov na osnovi mineralov

Klingsporjevi abrazivni trakovi so vedno zasnovani za vsako posamezno uporabo.

Na primer, trakovi z ostrorobimi zrni, kot je silicijev karbid, zagotavljajo izjemno agresivnost pri obdelavi obdelovancev s posebej trdimi površinami. Medtem so odprti posipi idealni za obdelavo lesa, saj preprečujejo, da bi se trak prezgodaj zamašil. Nekateri trakovi so opremljeni s posebnim antistatičnim premazom z aktivnim sredstvom, ki preprečuje, da bi se brusni trak nabil s statičnim nabojem zaradi trenja.

Popolni rezultati brušenja med mokrim in suhim brušenjem

Z brusnimi trakovi podjetja Klingspor bodo uporabniki tudi pri suhem brušenju dosegli natančne in čiste rezultate. Vendar pa mokro brušenje ponuja še več prednosti: z dodajanjem vode, olja ali emulzij se materiali med brušenjem ohladijo, s čimer se obdelovanec zaščiti pred razbarvanjem zaradi vročine. Mokro brušenje bo tudi še podaljšalo življenjsko dobo in ohranilo brusno orodje. Da bi te dodatne prednosti prinesel uporabnikom pri njihovih delovnih projektih, Klingspor ponuja veliko svojih brusnih trakov tudi v vodoodporni različici. Klingsporjevi brusni trakovi omogočajo tudi hladnejše brušenje med suhim brušenjem. Klingsporjevi trakovi z multiplo vezavo ustvarjajo manj torne toplote in zato ohranjajo nižjo temperaturo obdelovanca.

Katere brusne trakove vključuje Klingsporjev proizvodni program?

Le malo proizvajalcev ponuja tako široko paleto izdelkov kot Klingspor. To se kaže v dejstvu, da so Klingsporjevi brusni trakovi na voljo v številnih različicah – prstani, kratki, dolgi in široki.

Klingspor s tem programom izdelkov pokriva vsa področja uporabe - od uporabe na industrijskih brusilnih strojih do uporabe na ročnem brusilniku, tračnem brusilniku, brusilniku robov ali profilnem brusilniku. Zrnatost, ki je na voljo za Klingsporjeve brusne trakove, sega od izdelkov, namenjenih za kalibriranje, prek izdelkov, namenjenih doseganju največje stopnje odstranjevanja materiala, do zrnatosti, ki je najprimernejša za zelo fino brušenje površin, primernih za poliranje.

Nikoli neskončna natančnost brušenja zaradi vzdržljivih spojev

Brusni trakovi so v bistvu zgolj zvitki brusnega papirja, ki so na svojih koncih povezani s posebnim in zelo trpežnim spojem. Klingspor ima v svoji ponudbi različne spoje, ki zagotavljajo, da se brusni trak vrti "okoli in okoli". Spoji običajno potekajo pod kotom od 45° do 80° glede na smer gibanja traku, s čimer se izognemo nenadnemu prehodu na stiku in tako zagotovimo, da bo trak tekel še posebej gladko in enakomerno.

Čelni spoj, ki ga ustvarimo z milimetrsko natančnostjo, tako da oba konca traku razporedimo "od roba do roba", je še posebej močan, saj je podprt z ojačitvenim elementom na sprednji ali zadnji strani traku. Ta element je sestavljen najmanj iz folije, ojačane s tkanino. Druga standardna različica je prekrivni spoj, ki ga tvorita dva konca, ki sta medsebojno poševna, položena drug na drugega in združena s stiskanjem. Uporabniki bodo to vrsto brusnega traku našli v Klingsporjevi ponudbi izdelkov pod ključno besedo "spoj, vezan s prekrivanjem".

Kompetentno svetovanje in proizvodnja po meri

Da bi svojim uporabnikom omogočili, da najdejo brusen trak, ki najbolje ustreza potrebam njihove specifične uporabe, Klingspor ponuja celovito svetovanje po telefonu ali elektronski pošti za svoje trakove in druge skupine izdelkov.

Poleg tega je Klingsporjeva prodajna ekipa vedno na voljo za pomoč in odgovore na vprašanja o izdelavi brusnih trakov po meri, ki se prodajajo pod blagovno znamko Klingspor. Možne so na primer po meri izdelane izvedbe s posebnimi spoji ali robovi trakov. Klingspor bo izdelal tudi posebne abrazivne trakove za nenavadne aplikacije in stroje - kot je ta, ki se že uporablja v obratu za lupljenje krompirja v Magdeburgu Börde.

Konfigurator trakov

Z našim intuitivnim konfiguratorjem trakov vam ponujamo možnost, da hitro in enostavno konfigurirate in naročite prilagojene trakove za vaše stroje in vaše zahteve.

H konfiguratorju trakov  >