Brusne plošče Kronenflex®

Delovni korak
Material
Stroj
Področja uporabe
Skupina izdelkov
Brusne plošče Kronenflex
Premer/mm
Debelina/mm
Vpetje/mm
Vpetje
Oblika
Konstrukcija
Razred zmogljivosti
Tip stroja

Konstantno visoka agresivnost in največja abrazivna zmogljivost z brusnimi ploščami Kronenflex®

Podjetje Klingspor že od leta 1950 svojim strankam dobavlja visokokakovostne brusne plošče, ki se pogosto uporabljajo v industriji, trgovini in zasebnem sektorju. Posebej cenjeni so izdelki blagovne znamke Kronenflex®, ki so se pri uporabi vedno znova izkazali. Kronenflex® brusne plošče in brusni lončki, ki so vključeni v Klingsporjevo ponudbo, odlikuje velika agresivnost in zagotavljajo maksimalno odstranjevanje materiala. Stopnja odstranjevanja materiala in življenjska doba sta odlično uravnoteženi in sta zagotovljeni v celotni življenjski dobi brusnih plošč.

Visoko zmogljivi brusilni diski s širokim spektrom uporabe

Vsi, ki se odločijo za kombinacijo kotnega brusilnika in brusne plošče iz Klingsporjeve ponudbe izdelkov, bodo imeli koristi od izjemne vsestranskosti te kombinacije. Področja uporabe vključujejo obdelavo:

  • jekla
  • nerjavečega jekla
  • litega železa
  • kamna / betona
  • aluminija
  • medenine
  • brona
  • bakra
  • odlitkov iz cinka
  • orodjarskega jekla

Ta obsežna ponudba pokriva vsa pomembna področja obdelave materialov. Poleg brušenja površin ti izdelki omogočajo tudi odstranjevanje oblog, poševno obdelavo robov ali odstranjevanje vodnega kamna.

Zmogljivi izdelki v najprimernejši različici

Brusne plošče, ki se prodajajo pod blagovno znamko Kronenflex® v Klingsporjevem portfelju, imajo ojačano središče. Zasnova z ojačanim središčem je za brusno ploščo še posebej koristna, saj omogoča, da plošča vzdrži velike bočne sile, ki nastajajo med brušenjem.

Klingsporjev izbor brusnih plošč je raznolik. Ta raznolikost se kaže v različnih premerih, širinah in luknjah, ki so na voljo za uporabo na vseh vrstah standardnih strojev. Tako lahko uporabnik zlahka najde izdelek, ki popolnoma ustreza njegovim zahtevam. Na vsaki oznaki je navedeno, za kateri stroj in katero hitrost brušenja so brusne plošče namenjene, da se dosežejo najboljši rezultati.

Iskanje orodij v vseh razredih zmogljivosti

Klingspor prodaja svoje brusne plošče in številne druge izdelke v različnih zmogljivostnih razredih. Brusne plošče, kot je A 24 iz razreda zmogljivosti Ekstra, prepričajo z odličnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Srednji zmogljivostni razred Supra je sestavljen iz izdelkov, ki zagotavljajo visoko zmogljivost in dobro življenjsko dobo po konkurenčnih cenah. Za aplikacije, ki zahtevajo brezkompromisno zmogljivost, Klingspor priporoča izdelke iz razreda Special performance, kot je A 24 R/01.

Brusne plošče, ki jih je izdelal Klingspor, izpolnjujejo najstrožje varnostne standarde.

Bistveno za praktično uporabo je, da je brusna plošča najbolj učinkovita v vseh pogojih, kar uporabniku omogoča hitro in temeljito obdelavo površin. Enako pomembna pa so tudi vprašanja glede varnosti: Klingspor testira svoje izdelke v skladu s strogimi smernicami oSa in tako dobavlja izdelke s potrjeno varnostjo. Zagotovljena je tudi skladnost z varnostnim standardom EN 12413. Vendar te visoke ravni varnosti ni mogoče uresničiti, če uporabnik ne ravna premišljeno. Pravilna uporaba vključuje opustitev uporabe brusnih plošč Kronenflex® s hitrostjo, ki presega največjo delovno hitrost. To zagotavlja, da disk ne bo preobremenjen.