Več kot "samo" keramika! Klingspor predstavlja tehnologijo CEVOLUTION

22.09.2022

Abrazivi s keramičnimi zrni so že dolgo znani po svoji agresivnosti in življenjski dobi. Klingspor je zdaj razmišljal naprej in razvil keramične visoko zmogljive brus-ne materiale z novo tehnologijo "CEVOLUTION". Poleg keramičnih zrn vsebujejo tudi znanje in izkušnje skoraj 130 let izkušenj z brušenjem.

Keramično brusno zrno ima številne prednosti pred drugimi vrstami korundnega zrna: mikrokristalna struktura zagotavlja učinek samoostritve in enakomerno lomljenje. Poleg tega keramična abrazivna zrna običajno omogočajo večjo odstranitev materiala. Vendar samo zrnatost ni dovolj za popolno učinkovitost pri številnih aplikacijah.

Tehnologija CEVOLUCIJA: Vse je v mešanici!

V praksi obstajajo aplikacije, pri katerih ni mogoče zagotoviti potrebnega kontaktnega tlaka ali dejansko zahtevane hitrosti abrazivnega materiala. To lahko povzroči, da se prednosti keramičnega zrna ne pokažejo, saj pritisk ni dovolj velik, da bi porušil strukturo zrna; posledica je zamašitev brusnega materiala in nezadovoljiv rezultat brušenja.
Klingsporjevi izdelki z novo tehnologijo CEVOLUTION so zato celostno optimizirani: glede na področje uporabe se posamezne komponente, ki sestavljajo abraziv, spreminjajo in natančno nastavljajo, dokler se po številnih preskusih in testiranjih iz keramičnega zrna ne pridobi najboljša zmogljivost. "Naš razvojni oddelek k novi tehnologiji CEVOLUTION pristopa celostno: optimizira mešanico zrn, velikost zrn, količino zrn, sestavo pred- in polakirnega sredstva, zanaša se na multiplo vezavo ali na posebne proizvodne postopke. Vse to z namenom, da bi uporabniku zagotovili najboljšo zmogljivost pri vsaki uporabi. Cevolution je tako prava revolucija na področju keramičnih brusnih materialov," pojasnjuje Ibraim Lapa, vodja poslovnega razvoja.

Družina CEVOLUTION

V ponudbi podjetja Klingspor bodo stranke našle številne izdelke z novo tehnologijo CEVOLUTION, kot so brusni trak CS 920 Y / CS 922 Y ali lamelni brusni diski SMT 974, SMT 975, SMT 976 in SMT 674, ki bodo na voljo od jeseni 2022. Načrtujemo še druge skupine izdelkov. Šele ko abrazivi resnično povečajo učinkovitost, prejmejo želeni pečat CEVOLUTION.